DD-vloeren is onderdeel van Parketcentrale.nl

Wat zijn Douwes Dekker vloeren?

Douwes Dekker is een puur Nederlands vloeren merk. Een ruim assortiment laminaat en PVC vloeren, zorgvuldig door stylisten gekozen uit het aanbod van Europese topfabrikanten. Onder de Noemer Douwes Dekker zijn deze vloeren tot één collectie samengebracht.

Speciaal toegespitst op de Nederlandse consument die binnen Europa een uitgesproken smaak hebben. Alle vloeren zijn van hoge kwaliteit en veelal voorzien van kliksystemen die door de jaren heen hun kwaliteit hebben bewezen. Daarom de lange garantietermijnen op deze vloeren.

De collectie is op deze wijze zeer overzichtelijk samengesteld. Niet alleen de kleuren sluiten goed aan op de Nederlandse woontrent, maar ook de afmeting van de planken. Voor iedere woonstijl is er een vloer te vinden. Brede houten delen, extra brede houten delen, Visgraat, Hongaarse punt en steenmotief.

Globaal valt de Collectie op te splitsen in twee segmenten: Laminaat en PVC.

PVC wordt zowel in een klik variant als een te verlijmen variant aangeboden. Alle laminaatvloeren zijn voorzien van een zeer degelijk klik-system

Naast de vloeren biedt Douwes Dekker ook een zeer compleet assortiment afwerkmateriaal. Te denken valt aan plinten en profielen in bijpassende kleuren, of MDF plinten in vele kleuren en maten. Afwerking zoals u dat wenst. Ondervloeren?

De gehele PVC collectie is voorzien van een aangehechte ondervloer. Meer dan een PE folie is niet nodig. Onder laminaat is nog wel een ondervloer nodig. Hierin vindt u een ruime keuze voor vrijwel iedere toepassing en wens. Wilt u een vloer met weinig loopgeluid, kijk dan bij akoestisch dempend. Heeft u onderburen, kijk dan bij geluiddempend. Indien er geen speciale wensen zijn, kijk dan bij de basis ondervloeren.

Zijn de Douwes Dekker PVC vloeren getest op schadelijke stoffen ?

Jazeker! Douwes Dekker is begaan met uw gezondheid. Over PVC vindt momenteel uitgebreide discussie plaats. Net als dat niet iedere voetballer een top speler is, is niet ieder PVC een topproduct. Samenstelling en productiewijze kunnen van grote invloed zijn op de uitstoot van schadelijke stoffen.  Veel genoemd zijn weekmakers, zware metalen en andere chemicaliën in vele vormen zoals vinylchloride, DEHP en dioxines. Dit zijn stoffen waar u en uw kind zeker niet in hoge concentraties mee in aanraking willen komen. Ieder product van Douwes Dekker heeft een uitvoerige test ondergaan bij het Deense Eurofin en per productsoort kunt u de gegevens van dit testrapport lezen. Op deze wijze weet u dat u een veilige PVC vloer aanschaft. 

Hoe onderhoud je Douwes Dekker vloeren?

Het onderhoud van deze vloeren is eenvoudig. Alle vloeren zijn voorzien van een slijtvaste toplaag. Stofzuigen of vegen voorkomt zand en scherpe stofdelen op de vloer en verlengt de levensduur. Periodiek licht vochtig afnemen al dan niet met de juiste reinigers. Plaats een goede deurmat om inloop van zand te voorkomen. Stoelen kunt u voorzien van viltjes te plaatselijke slijtage tegengaan.

Bestel uw vloer eenvoudig online of bezoek onze showroom. U kunt kiezen voor afhalen in Ankeveen of laten bezorgen aan huis. Uw vloer is onze zorg. Ook voor technische vragen kunt u bij ons terecht.

Waarom een Douwes Dekker vloer kopen?

Met Douwes Dekker vloeren haalt u kwaliteit in huis. Alle materialen zijn afkomstig van gerenommeerde Europees fabrikanten. Makkelijk te installeren als u voor een klik variant kiest. Een puur Nederlands bedrijf geeft u jarenlang garantie op de kwaliteit van de vloeren. Een uitgebalanceerd assortiment geheel naar Nederlandse smaak. Onderhoudsvrij en makkelijk te reinigen.


Er zijn geen producten beschikbaar uit deze categorie.

Algemene informatie Douwes Dekker vloeren:Info bestelprocedure:

DD-vloeren.nl is een special site en onderdeel van parketcentrale.nl. Voor de bestelprocedure wordt u vanzelf omgeleid naar onze bestelsite. Op parketcentrale.nl vindt u ook alle mogelijke plinten en ondervloeren.

Meer over het concept Douwes Dekker vloeren:

Het vloerenconcept: De gehele collectie is afkomstig van gerenommeerde Europese fabrikanten en zijn van hoogstaande kwaliteit. Uit deze collecties van de verschillende fabrikanten zijn door Nederlandse stylisten kleuren en patronen gekozen die meest aansluiten op de Nederlandse interieur trends. Daar deze trends onderhevig zijn aan wisselingen, wordt de collectie ook aangepast indien dat nodig is.

Wilt u zien hoe een bepaalde vloer uit de collectie aansluit op uw eigen smaak, maak dan gebruik van de roomdesigner. Via de roomdesigner kunt u iedere vloer in een groot perspectief zien, u kunt zelf een foto uploaden van uw eigen kamer om een zeer realistisch beeld te verkrijgen.

De Douwes Dekker vloeren:

De collectie is op te delen in een drietal type vloeren.

  • Laminaatvloeren.
  • PVC klik vloeren.
  • PVC verlijmde vloeren.

Laminaatvloeren:

behoeven doorgaans weinig uitleg meer. Laminaat is al meer dan 30 jaar een veel gekozen vloer. Laminaat is uitermate slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Uiteraard zijn alle vloeren voorzien van een kliksysteem wat het leggen van de vloer zeer eenvoudig en foutloos maakt.

Bij laminaat is er altijd een ondervloer nodig. Zijn er geen speciale eisen dan kan dit een basisondervloer zijn. Voor flats en appartementen zijn er geluiddempende ondervloeren die een reductie op het loopgeluid geven van -10 Db. Zijn er geen onderburen en wilt u een massieve klank, dan zijn er akoestisch dempende ondervloeren.

De laminaatvloer behoort altijd minimaal 8 millimeter vrij te liggen van muren en kozijnen.  Randafwerking is daarom noodzakelijk. Dit kan met plakplinten of muurplinten.

PVC klik vloeren:

Een relatief nieuw product. Alle vloeren binnen de collectie zijn voorzien van een watervaste rigit core en een aangehechte ondervloer. Hierdoor is een ondervloer niet meer nodig. Een plastic folie dient wel geplaats te worden om de vrije werking van de vloer te garanderen.

Het kliksysteem maakt het leggen eenvoudig en foutloos. Ook deze vloeren behoren minimaal 8 mm vrije ruimte te hebben. Randafwerking met plakplinten of muurplinten is noodzakelijk. Voor flats en appartementen is er een -10Db ondervloer beschikbaar.

PVC verlijmde vloeren:

Ook wel dryback genoemd, is een vloersysteem die rechtstreeks op een egale dekvloer verlijmd wordt. Hiervoor is speciaal gereedschap nodig en dat maakt het doorgaans een klus voor de professionele vloerenleggers. Deze vloeren hebben geen vrije ruimte nodig, dus randafwerking is niet noodzakelijk. Muurplinten worden evengoed toch vaak toegepast omdat het een verrijking van het interieur is.